WITAJ NA NASZYM DARMOWYM PORTALU RANDKOWYM! NIE CZEKAJ! ZAŁÓŻ KONTO! TYSIĄCE SINGLI CZEKA TU NA CIEBIE

Cupid Tree Polityka prywatności

Ostatnia zmiana: 05 Maj 2016

Postanowienia ogólne

Naszym celem jest proponowanie Państwu usług, w stosunku do ktorych możecie być przeświadczeni i pewni, że przekazane nam Państwa dane, nie będą udostępnione osobom trzecim. Państwo zawierzacie nam swoje dane osobowe, a my chronimy je przestrzegając ustaleń prawnych. To zobowiązanie jest naturalne w odniesieniu do zabezpieczania Państwa danych.

CupidTree szanuje prawo użytkowników do prywatności. Dba, ze szczególną troską, o ochronę ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania technologiczne zapobiegając ingerencji w prywatność użytkowników osób trzecich. Chcielibyśmy, by każdy Internauta korzystający z naszych usług i odwiedzający nasze strony czuć się w pełni bezpiecznie, stąd wprowadzone, w niektórych serwisach, systemy rejestracji i logowania. Użytkownik, po zarejestrowaniu się, uzyskuje dostęp do wielu usług PolishCupid, w tym: komunikatów, czatu, forum. Rejestracja nie jest obligatoryjna. Jednakże, pominięcie fazy rejestracji lub SignUp (założenia konta) uniemożliwi Ci korzystanie w pełni z wszystkich usług oferowanych przez PolishCupid .

1. Rejestracja, dane osobowe

Podczas rejestracji należy podać dane osobiste, takie jak: imię i nazwisko, płeć, login i hasło, zakceptować regulamin (zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych,) aceptacja jest zgodą na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów PolishCupid, niezbędne do korzystania z większości serwisów PolishCupid. Po zalogowaniu w ustawieniach należy też zaznaczyć, o ile jest to podane czy jest się zainteresowanym otrzymywaniem informacji o nowych usługach i serwisach Cupid Tree. Poza formularzem rejestracyjnym, dane osobowe użytkowników mogą być zbierane przy okazji świadczenia innych usług lub rganizowania konkursów na stronach portalu. Przetwarzamy dane użytkownika, za jego zgodą, między innymi w celu wysyłania materiałów promocyjno-informacyjnych, oferowania produktów, badania rynku i opinii publicznej. Dane te pomagają nam w określeniu upodobań użytkowników, a tym samym - doskonaleniu kierowanej do nich oferty. Korzystamy ponadto z informacji o użytkownikach dla sprawniejszego organizowania promocji i konkursów. Wiedząc do kogo mają one być skierowane, łatwiej definiujemy ich ostateczną formułę i kształt. PolishCupid informuje, że jest administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach portalu, chyba że dane są przetwarzane w ramach serwisów utrzymywanych na rzecz innych podmiotów - w takim wypadku PolishCupid świadczy jedynie usługi na rzecz administratorów w zakresie przetwarzania danych.

2. Cookies

Innym sposobem zbierania przez nas informacji o użytkownikach jest stosowanie mechanizmu "cookies". Cookies są małymi informacjami tekstowymi, które są zapisywane przez przeglądarkę internetową na dysku twardym Waszego komputera. Będą tam zapisane anonimowe dane odnośnie przeglądanych przez Państwa stron, dzięki czemu będzie można go "rozpoznać" przy ponownym połączeniu. Używamy cookies do zapamiętania informacji o użytkownikach. Rozpoznajemy ich po to, by dowiedzieć się kim są, jakiej informacji potrzebują i szukają na naszych stronach. Wiedząc, które serwisy odwiedzają częściej niż pozostałe, możemy stać się dla Nich znacznie ciekawszym i bogatszym portalem niż dotychczas. To użytkownicy dają nam wiedzę o tym, w jakim kierunku rozwijać serwisy już istniejące, jakim wymaganiom musimy jeszcze sprostać, co uzupełnić, co stworzyć nowego, by odpowiedzieć na ich oczekiwania i potrzeby. Tak więc korzystając z portalu PolishCupid, sami użytkownicy decydują o przyszłym jego kształcie. Cookies są ustawiane przy "wejściu" i "wyjściu" z danego serwisu. W żaden sposób nie niszczą systemu w komputerze użytkownika ani nie wpływają na jego sposób działania. Każda przeglądarka posiada jednako opcję wyłączenia tego mechanizmu, o czym informujemy. Warto jednak przypomnieć sobie, korzystając z profilowanych serwisów PolishCupid, czy dostosowując wygląd i zawartość serwisu do swych potrzeb, że to właśnie cookies decydują o zapamiętywaniu własnych ustawień.

3. Prawo do informacji

Gdybyście Państwo mieli pytania odnośnie gromadzonych informacji, proszę przysłać e-mail na adres:  office@cupidtree.co.uk
Na żądanie PolishCupid poinformuje Państwa pisemnie, stosownie do obowiązującego prawa, czy i jakie dane osobowe Państwa są u nas zgromadzone. Na Państwa pytania udzielimy w miarę możliwości jak najszybszej odpowiedzi.

4. Niepożądane treści

W naszych serwisach nie ma miejsca na treści, które są sprzeczne z prawem polskim i międzynarodowym, nawołujące do nienawiści rasowej, wyznaniowej czy etnicznej. Na stronach PolishCupid nie znajdziesz także pornografii, treści nagannych moralnie i uważanych powszechnie za nieetyczne.

5. Bezpieczeństwo danych

PolishCupid zapewnia bezpieczeństwo techniczne i organizacyjne, aby zarządzane przez nas Państwa dane, chronione były przed przypadkowymi lub zamierzonymi manipulacjami, stratami, zniszczeniami lub dostępem osób nieupoważnionych. Podjęte przez nas środki bezpieczeństwa będą stosownie do postępu technologicznego na bieżąco usprawniane. Za faktyczny proces przekazywania danych przez internet, PolishCupid nie może ponosić odpowiedzialności.

6. Porady

Niby oczywiste, ale pamiętaj o tym, że:

  • gdy korzystasz z jednego komputera wspólnie z innymi użytkownikami, to po zakończeniu korzystania z stron PolishCupid, do których potrzebne jest logowanie - wyloguj się czyli "wyjdź" ze swoich ustawień, aby nikt nie mógł ich podejrzeć;
  • dane podane przez Ciebie przy rejestracji znasz tylko Ty i PolishCupid. Z naszej strony gwarantujemy, że nikomu nie zostaną ujawnione, Ty też zachowaj ostrożność w udostępnianiu ich osobom trzecim;
  • wiele osób korzystających z sieci będzie chciało wyciągnąć od Ciebie informacje na Twój temat i użyć ich przeciwko Tobie lub innym osobom. Mogą to czynić z chęci zysku lub po prostu w ich mniemaniu dobrej zabawy, toteż zachowaj ostrożność.

 
wybierz twój język: English Polish